Skip to content
Kezdőlap » Rólunk

Rólunk

Az egyedi csiszolású kövek világa

Devcsics-Pásztor Renáta és Devcsics János vagyunk, drágakő készítéssel foglalkozunk.

Hogyan kezdődött?

Már gyermekkoromban fontos volt számomra a szépség. A szép tárgyak, a szép gondolatok. Felnőve is fontosnak éreztem, hogy adhassak valami szépet a környezetemnek. Férjem hasonló ízlésvilága, a szépség és az esztétika iránti fogékonysága, művészi érzékkel, és remek kézügyességgel is párosul, így ő lett családi segítőként a Renigem vezető tervezője, és csiszolómestere.

János díszvéséssel is foglalkozik, és egy színházi kellék fegyver vésésekor ötlött fel bennem a gondolat, még szebb lenne a fegyver, ha drágakövekkel lenne kirakva. Jót derültünk ezen, de valami mégis elindult akkor bennünk. Elkezdtünk utánajárni, hogyan miként lehetnénk drágakőcsiszolók? Az ezután következő éveink tanulással, és a megbízható partnerek felkutatásával teltek. Döbbenten tapasztaltuk, hogy alig maroknyian vagyunk világszerte (!) akik valódi, természetes, kezeletlen, drágakő készítéssel/csiszolással foglalkoznak. És alig néhányan vannak világszerte, akiktől valódi, természetes, kezeletlen ásványt tudunk beszerezni.

Bizony velünk is előfordult, hogy becsaptak. Az előre megbeszélt természetes ásvány helyett, szintetikus vacak érkezett. Sokat tanultunk, sok emberrel megismerkedtünk.

Időközben a munkát felosztottuk egymás között. A design, és a csiszolás Jánosé lett, az adminisztáció, a beszerzés a magyar ügyfelekkel való kapcsolattartás és millió apró feladat pedig az enyém.

Ügyfeleink, partnereink bizalma fontos nekünk. A legragyogóbb drágakövek váltak a védjegyeinkké.

Renigem, a drágakőspecialista.