Saját csiszolású drágakő

A Renigemnél kivételes, felsőkategóriás, saját csiszolású drágakő készül. Drágaköveket csiszolunk, mint rubin, zafír, smaragd, turmalin gránát, tanzanit valamint saját csiszolású drágaköveinkből luxus ékszereket készítünk.

A vállalkozásunk keretében mi magunk vásároljuk a nyers ásványokat a világ különböző részeiből, lehetőleg kis és közepes drágakő bányászoktól, vagy kis közvetítőn keresztül . A beszerzéskor nagyon fontos számunkra tudni, hogy honnan származnak és hogy legális úton, hivatalosan kerüljön ki az adott országból az ásvány. Országunkban érkezve a magyar hatósági eljárások után, saját rendszerünkben rögzítjük az ásványok adatait. 

Vállalkozásunkban ketten dolgozunk, én Renáta a vállalkozás vezetőjeként intézem a beszerzést, az ügyfelekkel való kapcsolattartást, a marketinget, a csiszolt kövek osztályozását, értékesítését. Férjem János végzi a csiszolási tervek készítését, és a drágakövek csiszolását, a drágakövek dokumentálását (mikroszkóp, spektroszkóp etc) valamint gépeink, szerszámaink tervezését, elkészítését.

Usambara turmalin ásvány Tanzániából
Paraiba színű nyers turmalin ásvány

Ékszer

Van valami tökéletesség a csiszolt drágakőben, ahogy a fény áthalad egy csiszolt drágakövön. Megcsillan, felragyog és tükröződik. Bejut a kő belsejébe, és új utat talál, vissza a szemünkbe. Ebben a fényben a szín, a ragyogás, mint egy csillagszóró, apró fény szikrákat áraszt. Ez a szembe visszajutó fény inspirál minket. Az a ragyogás, amelyet csak egy jól csiszolt drágakőben, gyémántban láthatunk.

Scotch cut (lila ametiszt) Portuguese cut (zöld turmalin) Lebourgeois Portuguese cut (narancs turmalin)

Saját tervezésű ékszereket készítünk, egyedi megrendelésre, sokszor speciális technikákat alkalmazva, mint például a kézi vésés. Az ügyfelek elképzelései alapján egyeztetjük, mi az ami megvalósítható, és mi az ami nem. Nem tudunk “bármit” megcsinálni, és nem is csinálunk, de nem lovaljuk bele a megrendelőt olyan dologba, ami reálisan nem megvalósítható. Ha megbízik a szaktudásunkban, hozzáértésünkben, akkor olyan végeredményt fog kapni amellyel egész biztosan elégedett lesz. Garancia erre, a számos elégedett ügyfelünk, akiknek kilétét, mivel teljes körű diszkréciót fogadunk, nem áll módunkban marketing fogásként felhasználni.

Ami alpján bátorkodunk ügyfeleinknek szakmai tanácsot adni, ízlésben, stílusban, divatban, eleganciában, az az általunk kétszer is elnyert a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara legmagasabb szakmai díja.

A Renigem jogosult ezen embléma használatára.

Rubin, Zafír, Smaragd

Csak színes drágakővel dolgozunk, például: rubin, zafir smaragd, gránát, turmalin, arizóna peridot, kvarc, topáz, tanzanit stb. Továbbá a profilunka illő speciális ásványok beszerzését is végezzük, melyekből drágakövet, ékkövet készítünk a legmagasabb színvonalon.

 Drágaköveinkről saját certifikációt adunk, amelyet a CIBJO (Nemzetközi ékszer és drágakő szövetség) ajánlása szerint állítunk ki. Külön kérésre saját drágaköveinkhez nemzetközi drágakő vizsgáló laboratóriumok certifikációját (gemological report, gemological profile)is beszerezzük. (GIA, Gübelin Gem Lab stb.)

Szenvedélyünk a drágakő

Hisszük, hogy a színes drágaköveket három alapvető érték: a legitimitás, az átláthatóság és az etikus kereskedelem, érvényesítésével kell forgalomba hozni. Ezért mindig arra törekszünk, hogy köveink alapanyagát, az etikusan és fenntartható módon gazdálkodó vállalkozásoktól szerezzük be. A nagy multinacionális kereskedelmi központokkal szemben, túllépve a rövidtávú kereskedelmi érdekeken, mi előnyben részesítjük a kisebb, felelősen gazdálkodó bányászokat, kereskedőket.

Ha szeretnél egy különleges ékszert, vagy egy különleges drágakövet, megtalálhatsz minket a kapcsolat alatt, továbbá Facebook-on, Youtube-on, Tik tok-on, Instagram-on.