A peridotot nevezik olivinnek és régebben krizolitnak is. Ez a drágakő csak zöld színben létezik, a világoszöldtől olívazöldig. Nagyon sokféle színintenzitása lehet. Általában minél mélyebb zöld színű a Peridot, annál magasabb az értéke. 

Annak ellenére alulértékelt drágakő a peridot, hogy megfizethető, és a gyönyörű zöld színével igazán ragyogó jelenség a drágakövek között.

Kémiai szerkezete: (Mg,Fe)2SiO4

Keménység: 6,5-7 Mohs

Fény: Üveges

Ásványi osztály: Olivin 

A peridot drágakövek drágák? Mi teszi őket értékessé?

A drágakő ára a 4C-től függ (színétől, csiszolás tisztaság és méret).  Minél mélyebb a színe, annál magasabb a drágakő értéke. Minél világosabb a szín, annál kevésbé értékes.

Mi a keménysége?

Peridot-értékek 6,5-7 a Mohs keménységi skálán. Keménysége miatt nagyon népszerű minden ékszertípusban.

Hol található? Ritka?

A Peridot drágakő, gyakorlatilag az egész világon megtalálható. A főbb forrásai és bányászata Pakisztán, Burma, Afganisztán, Kína, Vietnam, Etiópia és az Egyesült Államok. Az Egyesült Államokban, Arizona államban található, de peridotot találtak már, az űrben utazó meteoritokon is.

Honnan származnak a Renigem® peridotjai?

Az Egyesült Államokból, Arizonából. Konkrétan az arizonai San Carlos Reservation Mesa és Buell Park területeiről.

Milyen ékszerbe használható a drágakő?

Keménységük miatt mindenféle ékszerhez használhatók, beleértve a gyűrűket, medálokat, nyakláncokat, fülbevalókat és karkötőket. A drágakő megfizethetősége miatt minden korosztály körében nagyon népszerű viselet.

Létezik hamisítvány?

A peridot nem létezik szintetikus vagy manmade változatban, de létezik belőle imitáció. Ezek a szimuláns kövek általában üvegből, vagy természetes turmalinból készülnek, de megtévesztően peridotként forgalmazzák őket.

Melyik hónap drágaköve a peridot?

Augusztus hónap születési köve.

Megvásárolható peridotjainkat itt találod.

Az Instagramon is megtalálsz minket.