Koktélgyűrű

Tudtátok, hogy a koktélgyűrű, statement gyűrű, a női függetlenség jelképe?

 Az 1920-as évek Amerikájában és Európában is, a nők, elindultak a függetlennéválás útján. Már nem a hagyományos szerepek betöltése volt életük fő célja. Részt akartak venni a közéletben, dolgozni akartak, és megvalósítani az álmaikat.

Szavazati jogot szereztek, tanultak, dolgoztak, pénzt kerestek. De megváltoztatták az öltözködésüket is. Elhagyták a hosszú ruhákat, szoros fűzőket, és elkezdték ők viselni a nadrágot.

Mi lehetett volna jobb kifejezőeszköze ennek a nyitásnak, és függetlenné válásnak, mint a hatalmas ékszerek, pompás gyűrűk? Hiszen a férjeiktől kapott eljegyzési és karikagyűrűk, a hagyományos alárendelt női szerep hirdetői voltak, azokat sürgősen le kellett cserélni.

A koktélgyűrű, a drágakövekkel, gyönyörű színeivel, impozáns méreteivel, azonnal felhívta a figyelmet viselőjére. És azt üzente a világnak: itt vagyok, erős vagyok, független vagyok, és saját magam is képes vagyok megvenni magamnak egy ilyen drága ékszert. Nem kell a férfiak alamizsnája, megállok a magam lábán is.

Ezek a gyűrűk, nemesfémből és drágakövekből készültek, aprólékos kézi munkával, így értéktartóak maradtak, szemben az olcsó, tömeggygártott bizsukkal.

Ma is választhatsz magadnak koktélgyűrűt, viselheted a hétköznapokban, de alkalmakra is. A stílusos megjelenés elengedhetetlen kellékei az ékszerek. Minél inkább személyre szabottak, annál jobban kiemelik viselője egyéniségét. A koktélgyűrű segít, hogy megmutathasd magad a világnak.