Nézzük milyen csodákkal rukkoltak elő a világ top ékszerházai az idén. Lesz itt smaragd, és zafír, de a titokzatos kunzit is helyet kapott a kollekciókban. Csiszolási formákban pedig a téglalap és csepp jutott főszerephez az idén.

Heliodor

Hogy mi az a heliodor? És mi köze a smaragdhoz, és az akvamarinhoz? Egyenesági rokonok.  Ez a vonzó, sárga színű drágakő ugyanis, szintén a berill családból származik, de híres rokonaival ellentétben, őt sokkal ritkábban használják ékszerkollekciókban, mivel kevésbé ismert. Ám ez a tény nem akadályozta meg a Boucheron kreatív igazgatóját, Claire Choisne-t, hogy heliodorral díszítsen egy pár koktélgyűrűt. Mindkét gyűrű fő kövei teljesen kristálytiszták, téglalap alakúak, vékony  gyémántokkal és fekete tűzzománccal díszítettek. A két kő egyenkét: 31,03 illetve 32,50 karát súlyú. A téglalap forma pedig, tisztelgés a ház logója előtt.

Boucheron

Kunzit

A kifinomult forma, és a gyönyörű, levendula lila kunzit érzelmes találkozása a Buccellati új, „Budelli” koktélgyűrűjébe. A 19,20 karátos kunzitot, fehér és sárga arany „csipkeszoknya” díszíti, ugyanazzal a lehelet finom kidolgozással, amely az olasz márka védjegyévé vált.

Buccellati

Alexandrit

69,37 karát – pontosan ennyi annak a téglalap formájú orosz Alexandrit drágakőnek a súlya amely a  Rubeus ékszerház: „Imperial” nyakláncában található. Ez az olasz cég, a kis számú ultra-luxusmárkákhoz tartozik, és ez az ultra luxus tükröződik az ékszereikben is, amelyeket nemrégiben mutattak be Párizsban.  A Rubeus előtt nem volt még olyan ékszermárka amely az Urál hegység Alexandritjainak szentelt volna egy egész kollekciót.

Rubeus Imperial kollekció

Smaragd

A smaragdot senkinek sem kell bemutatni, ékszerkollekciók szokásos darabja. Az itt látható 43,83 karát súlyú, teljesen egyedi, csiszolt smaragd, Anna Hu ázsiai tervező Butterfly Rose koktélgyűrűjét díszíti. A smaragdot holdkövek, színes zafírok és gyémántok veszik körül, egy nyíló virágon ülő pillangóval.

Anna Hu

Zafír

A 20 karátot meghaladó, kiváló minőségű zafír meglehetősen ritka, különösen, ha ezek közül bármelyik burmai (Mianmar) kő. Az ilyen gyűjtői zafírok régóta vágyott darabok az ékszer-szerelmesek körében, és most lehetőségük nyílhat élvezni egy ilyen ékszert. Nevezetesen kedvenc házunk, a Bvlgari új, „Cinemagia” kollekciójának nyakláncát és annak teljesen egyedi zafírját. Ez a burmai kő csodálatos kék színű, cukorsüveg csiszolású és hatalmas, 70,22 karát súlyú zafír. További 11,36 karát zafír és 28,16 karát gyémánt emeli fejedelmi szépségét.

Bvlgari

Akvamarin

És haladunk tovább a kék színű drágakövek vonalán. Ezekkel a csodálatos, csepp alakú akvamarinokkal idézi meg a veronai szökőkutat, a regény fontos helyszínét, a Van Cleef and Arpels legújabb, Rómeó és Júlia kollekciójának Fiore karkötője. Az akvamarinok össz súlya 100 karát. Őket zafír, smaragd, fekete spinelek és gyémántok egészítik ki, mozaikszerűen.

Van Cleef and Arpels

Imperial topáz

És végül néhány szó a „Lueurs d’Orage” (mennydörgés) nyakláncról, a majd’ 250 éves franciak ékszerház, a Chamuet legújabb kollekciójából. Különböző árnyalatú zafírok, Ceylonból és Madagaszkárról, valamint spinelek és gyémántok díszítik az ékszert, amelyek örvényként forognak a központi drágakő körül: ami egy  Imperial topáz. Ez a csepp alakú kő, kivételes méretű és minőségű, 37,68 karát súlyú és vérnarancs színű, ami e kő jellegzetessége.

Chamuet