A nagy ékszerházak különleges kollekciói között van egy igazán egyedülálló, mondhatni mesebeli összeállítás. A világhírű Van Cleef & Arpels ház, 2019-es Rómeó & Júlia kollekciója. A párizsi ékszerháztól egyáltalán nem szokatlan, hogy aranyból és drágakövekből „szőtt” ékszereivel meséljen el egy-egy történetet, és most így tettek, Shakespeare örök szerelmi regényével is.

Bár  a szerelem régi téma, de Rómeó és Júlia ékszerbe foglalt története nagyon is mai. A kollekció emblematikus darabja, a szerelmes párt megjelenítő, aprólékosan kidolgozott, és színes drágakövekkel gazdagon kirakott bross. Amelyen Rómeót kék zafírban és lapis lazuli-ban , Júliát pedig narancssárga zafírban, rubinban és gránátban mutatják be a ház tervezői.  Rómeó meghajol, hogy Júliának egy csokor lila virágot nyújtson át, mely színnel a kék, és a vörös  egyesülését szimbolizálják, ahogy a kiemelt képen láthatjátok. 

A veronai szerelmes pár nem először jelenik meg a ház ékszer témái között. Először 1951-ben készítették el Rómeót és Júliát, szintén stilizált brossok formájában.

Az 1951-es brossok

Fényűző, telített színű drágakövek, és pazar aranyműves munka jellemzi a kollekciót. A két családot megjelenítő drágakövek színei is figyelemereméltóak: a Montaguk kék zafírt és lapis-lazulit, míg a Capuletek rózsaszín zafír, valamint piros rubin és gránát, drágaköveket kaptak.

Csodálatosan jelképezi a két szín, vagyis a két család egyesülését, a Matrimonio (házasság) nyakék. A lapis lapokon ülő kék zafírok, és a gyémánttal díszített összekötő csomócskák feletti vörös gránátok, a nyakék mellrészén elhelyezkedő 13,8 karátos lilás-rózsaszín zafír, ékkőben „olvadnak eggyé”, méltón jelképezve a fiatalok örök szerelmét.

A Matrimonio nyakék lapisszal, gránátokkal, zafírokkal és gyémántokkal

Külön érdekességei a kollekciónak, a többfunkciós ékszerek.  Legjobb példa erre, a rózsaszín zafírok számtalan árnyalatát felvonultató, Capulet nyakék, amelynek leválasztható részei külön brossként, és fülbevalóként is használhatóak.

A többfunkciós Capulet nyakék, a rózsaszín árnyalataiban

De nem hagyhatjuk figyelmen kívül az én személyes kedvencemet, a Veronára való utalást sem, ahol a híres erkélyt, borostyánlevelekkel kiegészítve, jelenítik meg a tervezők, smaragdokkal, tsavorit gránátokkal  és gyémántokkal gazdagon díszítve. Ez a Balcone (erkély) nevű bross.

A Balcone vagyis erkély bross

Nem hiába nevezhetjük a Van Cleef & Arpels-t, az ékszerházak Ferrari-jának, hiszen egyike azon kevés háznak, amelyek ékszergyűjteményeiben ilyen bonyolult történetet mesélnek el.

És amire sokan kíváncsiak, de meg sem merik kérdezni: az ékszerek ára. Annyit tudni lehet róluk, hogy valahol százezer(harminc millió forint), és kétmillió (hatszáz millió forint) dollár között vannak. Természetesen ezt egy-egy darabra értendően.

Mi a Renigemnél, ennél lényegesen olcsóbban kínálunk nektek egyedi, és személyre szabott drágaköveket.