A MEGFELELŐ GYŰRŰ MÉRETE

Meglehetősen nehéz dolog eltalálni a megfelelő gyűrűméretet, anélkül, hogy ténylegesen megmérnénk az ujjat. Mivel az online vásárlás, az ékszerek, gyűrűk terén is egyre népszerűbb, szeretnék egy kis útmutatóval segíteni, hogyan is tudhatjuk meg, a megfelelő gyűrűméretet.

A lényeg a pontos mérés!

De hogyan? Valószínű, hogy senki sem akarja, hogy a gyűrű belevágjon a bőrébe, vagy éppen ellenkezőleg, váratlanul leessen  az ujjáról. Tehát olyan méretet kell, hogy találj, amely egy picit nagyobb, mint az ujjad. Nézzük, most lépésről lépésre, hogy hogyan találjuk meg, a megfelelő gyűrűméretet.

 Van viszont néhány fontos pont, amit szem előtt kell tartanod, ahhoz, hogy megtaláld a megfelelő gyűrűméretet

Mérés

Számos technikával lehet megmérni az ujjat, amelyek közül néhány népszerű kipróbált és bevált módszert alább felsorolok.

Hagyományos mérés:

Már meglévő és jó méretű gyűrűnk belső átmérőjét megmérjük, és az alábbi méretazonosító segítségével, megkeressük az átmérőhöz tartozó méretet. És már be is azonosítottuk, hogy milyen méretű gyűrűre van szükségünk.

A szalag technika:

Bár ez legalább két vagy három ellenőrzést igényel, ez egy igen könnyen kivitelezhető technika.

Az ujj méréséhez keress egy nem túl rugalmas szalagdarabot, és mérd meg az ujjadat körbe. Jelöld meg a szalagon a méretet, és a fenti táblázat segítségével (belső kerület), a kiterített szalag mérete alapján, már meg tudod állapítani a gyűrű méretedet. 

Renigem.com

Próbagyűrű technika:

Renigem.com

Ékszerészeknél, ötvösöknél elérhető, egy kulcscsomóhoz hasonló, próbagyűrű készlet. Ennek segítségével, és a szakember hozzáértő szemével, könnyedén megállapíthatjátok, milyen méretű gyűrűre lesz szükséged.