A megadott határidő előtt elkészítettük a követ, a fiatalember nagy örömére. Különösen azért örült igazán, mert a tervezettnél nagyobb (4mm volt a terv, és 6,3 mm lett a tényleges méret) drágakövet sikerült kicsiszolnunk, az alapanyagból.  Mivel már jóelőre leszerződtünk, így csak a szerződésben rögzített árat kellett fizetnie a kőért. Ugyanis fontos elmondanom, hogy ha előre szerződünk az árról, de a tervezettnél nagyobb követ sikerül kicsiszolnunk az alapanyagból, akkor, bár lényegesen nagyobb értékű követ kap a kedves megrendelő, de az ár nem változik, az előre, szerződésben rögzített áron kapja meg, akár a nagyobb követ is.

Miután elkészültünk, azután bonyolódott a dolog, mert a követ, el kellett juttatnunk egy másik országba. Ezt a feladatot is sikeresen megoldottuk 🙂  és itt részleteket azért nem írok, mert igen nagy értékű dologról van szó.

renigem sárga zafír
A kész sárga zafír

Amikor a drágakő megérkezett a célországba, és a megrendelő nagyon boldog volt, márcsak a legfontosabb volt hátra. Meg kellett kérni a kedvese kezét.

Miután a gyűrű is elkészült, és a pár elutazott, meg is történt a leánykérés. A tényleg  mit sem sejtő menyasszony, könnyek között mondott igent. Hiszen mi mást is mondhatott volna, amikor meglátta a csodálatos, sárga zafírt a gyűrűben 😉

Érdemel néhány szót a fiatalember kiváló ízlése is. A központi sárga zafírt ugyanis apró kék kövekkel rakatta körbe, így emelve ki ennek a nem mindennapi gyűrűnek a szépségét. Fehér aranyból készült az ékszer, és a legkülönlegesebb az benne, hogy sehol a világon nincs párja!

eljegyzés renigem drágakő
Íme a nem mindennapi gyűrű, benne Renigem drágakő

Ebben az egész történetben az a legmeghatóbb, hogy vannak még ilyen fiatalemberek, akik olyannyira komolyan gondolják elköteleződésüket, és olyan mély szerelmet, igaz szeretetet éreznek a választottjuk iránt, hogy nem csak bemennek egy sarki ékszerboltba, és választanak egy tucatterméket, hanem időt, energiát, és persze pénzt nem kímélve, utánajárnak és megkeresnek minket, majd elkészíttetik a drágakövet, és ahhoz az ékszert. Talán tudják, talán nem, de így, egy olyan drágaköves ékszert adhatnak a kedvesüknek, amilyen nincs mégegy, az egész világon. Ami tökéletesen kifejezi, azt a semmihez sem hasonlítható érzést, amikor valaki megtalálja azt a társat, akit neki teremtettek, akihez fogható az egész Földön nincs.

Köszönjük, hogy életed legfontosabb napjához a Renigemet választottad.

Legyetek nagyon boldogok!

Az ékszerről készült képeket, a fiatalember jóváhagyásával teszem közzé, amit innen is köszönök neki.