Augusztus közepén Rómában töltöttünk egy hetet. Amolyan nyaralással egybekötött szakmai utazás volt ez. Az előzetes terv az volt, hogy a lehető legtöbb vezető ékszerház üzletét felkeressük. A cél pedig, hogy közelről, és ne csak a monitor mögül láthassuk az ékszereket, és természetesen, ha már ott vagyunk inspirálódjunk is.

Az üzletek többsége a Via dei Condotti-n, a Spanyol lépcső lábánál nyíló utcában, található. A tömeg a könyéken igen nagy, és augusztus közepén a hőség is.

Elsősorban a színes drágaköves ékszereket figyeltük, de nem hagytuk ki a gyémántosakat sem.

És hogy kiknél jártunk? Bvlgari, Van Cleef &Arpels, Cartier, Tiffany &Co.,

Via dei Condotti a Spanyol lépcső lábánál és a Bvlgari üzlete

Mindenhol készségesek és rendkívül informatívak voltak az alkalmazottak, annak ellenére, hogy nem titkoltuk, nem vásárolni jöttünk, hanem szakmabeliek vagyunk. Bármit megnézhettünk, kérdezhettünk, nem sürgettek, nem néztek ferdén.

A legmaradandóbb élményt a Bvlgari jelentette. Bátran használják a színes köveket, nem a gyémánt az egyeduralkodó, és nyakékeik nem véletlenül a világ topjai. Merész formák, elegancia, valódi olasz stílus.

Nagyon szerettünk volna fotózni is, de ez sajnos, biztonsági okokból szigorúan tilos, ami teljesen érthető. Ezért a cikkhez az ékszerházak hivatalos oldalán található képeket használtam. És most nézzünk pár ékszert a teljesség igénye nélkül.

bvlgari necklace
Bvlgari Diva’s Dream különleges legyező csiszolású rubellite-okkal, ametisztekkel és rózsaszín turmalinokkal. A kedvencem!
tiffany engagment ring diamond
Tiffany Novo eljegyzési gyűrű 1 karátos sárga cushion csiszolású gyémánttal, és mikro pavé gyémántokkal.
Cartier örök jelképe a párduc fej. Itt egy sárga arany áttört gyűrűben és csepp alakúra csiszolt apró tsavorit gránát szemekkel.
van cleef and arpels mystery settings
Van Cleef &Arpels és ahíres mystery setting. Az ikonikus virág, rubinokkal kirakva.

Azt mindenki tudja, hogy az olaszok különlegesek, és nem csak a stílusukban, de munkarendjükben is. Ugyanis augusztus közepétől a végéig, szabadságra mennek, és üzeleteiket bezárják. Ezért nem jutottunk be a  de Grisogono, és a Buccellati üzletébe, de ami késik…

és mondanom sem kell,  már nagyon várjuk a következő utazást.