Eljegyzési kő

Gombhoz a kabátot!

Igen, így felkiáltójellel. Amikor a leendő vőlegény úgy dönt, hogy eljegyzési drágakövet készíttet, és ahhoz a gyűrűt, akkor dönt jól. Hiszen nem csak az üzletek kínálatából választ egy bármilyen ékszert, hanem megtervezi, gondosan előkészíti, hogy valódi örömet, és igazán egyedi ékszert adhasson kedvesének.

A drágakő örök jelkép, hiszen az időtlenséget, az összetartozást testesíti meg. Még a modern tudomány előtti időkben, gyógyító, szerencsehozó talizmánként viselték őket. Az emberek mindig maguknál hordták, ezzel erősítve a hatásukat. Az elvesztése, szerencsétlenséget, bánatot jelentett, ezért nagyon gondosan őrizték. Hogy állandóan a testük közelében lehessen, ezért ékszerbe, gyűrűbe foglaltatták, így a nap minden szakában velük volt, biztosítva a védelmet és a szerencsét.  Ezért törvénybe iktatták, hogy bizonyos drágaköveket csak aranyba lehet foglalni, ilyen volt például a rubin, a zafír, a smaragd.

Két ember összetartozásának legszebb jelképe a drágaköves gyűrű, amit a férfi ad választottjának. A gyűrű ezután mindig vele lesz, viselni fogja, ezzel is megerősítve, egymás iránti elköteleződésüket, összetartozásukat. örömük és boldogságuk jelképe pedig nem más, mint a csiszolt drágakő.

happiness