Drágaköves ékszert szeretnék vásárolni, mire figyeljek?

ajándék ékszer öröm

A tudatos vásárló a drágakő eladó legjobb ügyfele. Nem sajnálta az idejét, hogy utánanézzen a piacon elérhető drágaköveknek, ismeri a drágakövek általános kezeléseit, nagyjából képben van az áraikkal és tudja, hogy a drágakő azért drága mert ritka, tehát akármi, akármikor nem elérhető. De mi a helyzet azokkal, akiknek nincs ideje tájékozódni, viszont átverés áldozatává sem szeretnének válni. Ők hogyan induljanak neki az ékszervásárlásnak? Íme néhány jó tanács:

vásárlás nő

Honnan tudom, hogy egy drágakő hamisítvány?

A legfontosabbak:

  • Megbízható helyen vásárolok. Az aluljárók, piacok, utcai árusítók, online piacterek, tévéshopok nem megbízható helyek!
  • Tisztában vagyok, legalábbis vásárlás előtt tájékozódom az árakról. Ha valami túl olcsó, az nem valódi. A drágakőnél, drágaköves ékszernél ez fokozottan igaz. 15-20 ezer forintért, nincs valódi drágaköves ékszer, bárki mondja is az ellenkezőjét!
  • Az eladó ismeri és megosztja e velem a drágakő eredetét? Nem elég csak annyi, hogy a nagykerben vásárolta.
  • Sokan tudják, hogy néhány drágakő megjelenésén változtatni kell, azért hogy jobban eladható legyen. A kereskedők viszont, már ha egyáltalán tudják, néha csak úgy nyilatkoznak, hogy a drágaköveket kezelték, anélkül, hogy pontosítanák, milyen típusú kezelésről van szó. Van hogy tényleg nem tudják, de az is előfordulhat, hogy üzleti érdekből hallgatják el. Mindig kérdezzünk rá, milyen kezelést kapott a drágakő, hogy ennek tudatában dönthessünk a vásárlásról. Ha a válasz bizonytalan, vagy nem tudják akkor inkább ne ott vásároljunk.

Egy vásárlónak elég ennyit szem előtt tartania. Ha mégis inkább segítséget szeretnél, hogy biztosan azt kaphass a pénzedért amit szeretnél, akkor szívesen segítünk a megfelelő drágakő vagy drágaköves ékszer kiválasztásában.

És egy cikk a végére, a magyar Ékszert Tv nevű műsorról. Átverés vagy csak ügyesen használják ki a nézők/vásárlók tudatlanságát? Mindenki döntse el maga.

ajándék csalódás