A drágakövek díszítésként való felhasználása a legkorábbi civilizációkhoz kapcsolódik. Az egyiptomiak amulettek, az ókori kínaiak jáde faragványokat, de az ősi törzsek tagjai is díszítették már ékszereiket drágakővel: amióta az emberi szem meglátta a drágaköveket, és megtapasztalta vonzerejüket, azóta arra törekeszünk, hogy a természet ajándékát magunkon viselhessük, mint a jólét, a gazdagság, és a szépség szimbólumát. Ma sincs ez másként. Ha a személyes ízlésünket szeretnénk a külvilág felé is megmutatni, akkor egy drágakő beszerzése, és egyedi ékszerekbe való behelyezése lehet a megfelelő út a számunkra.

color gemstone

 

Ha drágakövet vásárolsz, talán már van is ötleted, hogy hogyan, milyen ékszerben szeretnéd viselni. És ha még nem láttad sehol az elképzelésedet, semmilyen kereskedelmi ékszerben, akkor egy ékszertervezővel  kell kezdened a munkát. Ő végigvezet a folyamaton, és megismertet azokkal a gyakran használt kifejezésekkel, amelyekkel találkozni fogsz:

drágakő foglalás

Mi a helyzet ha vásárolsz egy drágakövet?

Ha megvásárolsz egy egyedi drágakövet, és azt szeretnéd, hogy az egy  ékszerbe kerüljön, először érdeklődnöd kell a lehetőségekről, olyan ékszerüzletben vagy ötvös műhelyben, amely hirdeti az egyedi munkát. Néhány esetben, ahol a drágakövet vásároltad, ott abban is tudnak segíteni neked, hogy köved a legszebb ékszerbe kerülhessen. A Renigemnél van erre lehetőséged!

ékszer tervezés

Ha kalibrált drágakövet szeretnél, akkor egy üres foglalatú ékszert, vagy egy fél foglalatú ékszert érdemes vásárolnod, és a drágakövet közvetlenül az ékszerbe tetesd be, anélkül, hogy bármilyen változtatást eszközölnétek az ékszeren.

féligkész

 

De ha valami igazán egyedit keresel, akkor érdemes megterveztetned az ékszert. Az ötvössel vagy ékszerésszel konzultálva, megtalálhatjátok a legszebb és a neked  leginkább tetsző ékszert a drágakövedhez. Mi a Renigemnél ebben is szívesen segítünk neked.

Fontos tudnod, hogy nem minden ékszerész hajlandó  az ügyfél által hozott drágakővel dolgozni. Különösen igaz ez akkor, ha nem ő adta el neked a követ. Ennek több oka lehet. Lehet hogy attól fél, nehogy a drágakő nála törjön el, mert a nem hozzáértő befoglalás néha veszélyt jelenthet a drágakőre, még akkor is, ha az nagyon kicsi. A szokatlan formájú, ritka, vagy egyéb nehézségeket kiváltó drágakő ékszerbefoglalása is bonyolult lehet egy ékszerész számára, és ő nem biztos, hogy hajlandó felelősséget vállalni a drágakövedért.

Téged azonban ne lehessen eltántorítani, ha egyedi ékszert szeretnél a kövedhez. Keresd meg azt az ékszerészt, azt az ötvöst, aki szívesen és kreatívan fogadja az ötleteidet, és képes is megvalósítani azokat. Tudnod kell, hogy néhány ékszerész például nem foglal smaragdot fehér aranyba, az olajozott smaragd törékenysége és a fehér aranyötvözetek keménysége miatt. Ilyenkor lehet jó választás a peridot kő, amellyel az ötvösök is szívesen dolgoznak, és a fehérarany ékszerekhez kifejezetten jól áll a színe.

emerald oil

A drágakő, és az ékszerek kiválasztásának legfontosabb összetevője a személyiséged. A személyes ízlésed, az elképzelésed. Amikor Diana hercegnő az eljegyzési gyűrűjét kereste, akkor az Asprey és a Garrard céghez fordult. Ott kiválasztott egy tizenkét karátos Ceylon-zafírt tartalmazó gyűrűt, ahol a zafírt, gyémántokkal vették körül. Sokan meglepődtek, hogy Diana hercegnő, ezt a gyűrűt választotta a Garrard & Co meglévő ékszerei közül. De Diana hercegnő saját elképzelése szerint döntött, és végül így vált olyan stílusikonná, akit a kifogástalan ízléséről ismer azóta is a világ, bár már 20 éve nincs köztünk. Diana választása után, a világon a drágakő kereskedőknél, 400 százalékkal(!) növekedett a zafír értékesítése. Diana halála után fia, William herceg, menyasszonyának Kate Middletonnak adta a híres zafír gyűrűt.

princess diana engagment ring sapphire

Te is készíttethetsz saját személyiségedhez, és ízlésedhez illeszkedő drágaköves ékszert. Mi a Renigemnél nem csak a drágakő kiválasztásában, de a hozzá illő ékszer megalkotásában is segítünk neked.

blue sapphire engagement ring kate middletone

Nem könnyű feladat megtalálni azt az ékszerész/ötvöst aki elkészíti drágakövedhez az egyedi ékszert. Ha nem akarsz, vagy nem tudsz időt és energiát szánni a megfelelő szakember kiválasztására, akkor fordulhatsz a Renigemhez is.

Hogy miért jó ez neked?

Mert csak egyetlen helyen kell egyeztetned, nálunk, és mi minden más utánajárást leveszünk a válladról. A legtöbb ötvössel, ékszerésszel kapcsolatban vagyunk, így pontosan ki tudjuk választani, hogy melyik készítő lesz a te ékszered elkészítéséhez a legmegfelelőbb. Ismerjük a technikáikat, az áraikat, az általuk használt anyagokat. Neked nem kell felesleges órákat töltened azzal, hogy kiválaszd a sok közül a megfelelőt, mi ezt a gondot levesszük a válladról. Bejössz az elképzeléseddel, kiválasztod a drágakövet, és a végén a kész ékszert kapod.