Ez a kérdés akkor vetődik fel, ha valaki mer szakítani a klasszikus gondolkodással és gyémánt helyett valami mást választ. Igen ám, de mi legyen az?

Nézzük a szempontokat:

Akkor ezek alapján nézzük a három legjobb, és a három legrosszabb választást.

  1. Természetes rubin. Fontos, hogy ne az üveggel feltöltött rubinok közül válasszunk. Gyönyörű a színe, tartós kemény, és bizony drágább a gyémántnál, tehát valódi érték.
  2. Zafír. A gyönyörű kék szín, biztosan odavonzza a tekinteteket az ujjunkra, nem véletlen, hogy Diana hercegnő és menye Kate Middleton is zafírt választott az ékszerébe.
  3. Meglepőnek tűnhet, de a peridot(olivin) jó választás lehet. Viszonylagos keménysége és telített színe miatt egyre népszerűbb drágakő. Már az ókori Egyiptomban is használták ékszerek díszítésére, így az egyik legrégebben használt drágakő. És nem utolsó sorban a világ egyik leghíresebb szerelmespárjának férfi tagja: Napóleon, Josephinnek egy peridot köves gyűrűt ajándékozott szerelme jeléül.

peridot engagement ring

És akkor nézzük a három követ, amit semmiképp sem javasolt eljegyzési gyűrűbe foglaltatni.

  1. Igaz gyöngy. Jó ötletnek tűnhet, de nem az. Túl puha, túl könnyen karcolódik és ha nem ragasztják be a foglalatba, akkor túl könnyen kieshet az eljegyzési gyűrűnkből.
  2. Bár kemény drágakő, és ellenáll a karcoknak, de a benne lévő üregek, esetleg az olajjal feltöltött repedések, sajnos nagyon érzékennyé teszik az ütődésekkel szemben, könnyen eltörhet. ha már zöld követ szeretnénk, akkor válasszuk inkább a fent említett peridotot.
  3. Opál. Bár gyönyörű és különleges, de a karcolódásra, törésre való hajlama miatt nem ajánlott. Babonások pedig egyenesen kerüljék, mert igencsak szerencsétlenséget hozó kő hírében áll.

Látható, hogy a jó öreg gyémánt is helyettesíthető, és a Ti szerelmetek megérdemli a legkülönlegesebb ékszert.